2013.12.13.

Gyors trükk karácsonyi dekoráláshoz

Tudjátok rólam hogy elég sok mindent magamtól tanultam meg. A magam kárán, saját tapasztalatokból építkezem. Két éve, amikor a Gerbeaud cukrászda dekorálását elvállaltam, még alig tudtam valamit a dekoratőri munkáról.

A cukrászda viszont kemény lecke volt, mert minden egyes elemet úgy kellett kitalálnom, hogy a műemlék jelleg miatt a rögzítéseket láthatatlanul és rongálás nélkül kellett megoldani, szög és csavarok nélkül.

Nagyon büszke is voltam magamra, hogy a feladatot végül jól oldottam meg és tavaly már Orsi és Bori segítségével, pillanatok alatt felettünk mindent amit kellett. (fotók a dekorációról ITT és ITT)
Ennek a munkának a kapcsán kezdtem el alkalmazni egy trükköt, amit lehet hogy nem lesz újdonság számotokra, de az is lehet hogy sikerül mutatnom valami hasznosat nektek.
Karácsonykor, amikor fényeket és mindenféle girlandokat, ágakat szeretnénk kihelyezni ablakra, ajtóra, átjáróra és egyéb helyekre, akkor gond lehet a rögzítés.
Én erre a villanyszerelési célra használt tappancsokat és hozzá való gyorskötözőt használok!
A tappancsok és a gyorskötöző is kapható különböző méretben és színben is.
a feladat pedig csak annyi, hogy a gyorskötözőt belefűzöm a tappancsba, aztán átkötöm a girlandot/fényfüzért, fenyőágat, bármit, és végül leszedve a fóliát az öntapadó részről, rögzítem amit kell. Minél nehezebb a rögzítendő objekt, annál nagyobb tappancsokat használok és annál sűrűbben teszem fel a gyorskötővel.
Nálam így alakul a dekorálás.

Ugye milyen gyönyörű a havas girland az átjárón?

Imádom!

dekoratőrtrükk_1
dekoratőrtrükk_2
dekoratőr trükk3
girlandfelhelyezés
girland_felhelyezés

 

Fotók: Balogh Orsi
Havas girland: Butlers

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM