2013.11.08.

Olvasói munka: dobozbútor reload

Nagyon szeretem, ahogy egyes dolgok megragadnak vagy leülepednek az olvasókban.
Hihetetlenül érdekes látni, hogy az inspiráció, amit itt kaptok, végül kinél hogyan csapódik le! Szeretem, amikor elviszitek az ötletet magatokkal és elég ügyesek vagytok hozzá, hogy továbbgondoljátok, saját képetekre, otthonotokra szabjátok.

Mayát például ez a dobozokból épült bútorom inspirálta (teljes poszt és tutorial ITT) és ennek alapján készítette el saját verzióját, ami, meg merem kockáztatni, jobb, mint az eredeti verzió.  (na jó, jobb :-))
Lenyűgöző Ikea Moppe Hack, kifinomult stylinggal!
Ezúton is szívből gratulálok hozzá!

Ez volt az inspiráló képanyag:

ikeahack
fiokok

Ez pedig Maya levele, melyben végigkövethetitek a bútor születését és a csodálatos végeredmény:

“Kedves Kata!

Nem volt kérdés, hogy meg kell osztanom veled a mellékelt képeket egy kis komódról, ami az első, de semmiképpen sem az utolsó darabja a lakásátalakítás projektemnek.
Hogy hogyan keveredtem a blogodra, arról már fogalmam sincs, de épp időben történt, mielőtt végzetes hibát követtem volna el készen vásárolt bútorokkal, amikre egy év után szokás szerint ráunok. Tavaly költöztünk be a jelenlegi lakásunkba, akkor még egy nagy pocakot cipeltem, így csak nagyjából és ideiglenesen rendeztük be a lakást.
Azóta megszületett a kisfiam és én nekiállhattam kipofozni a helyiségeket. Az előszobánk egy üres fehér paca volt, így ezzel indult a munka.
A fal festésével és a padlószegéllyel kezdtem, ezekhez is a blogodból merítettem bátorságot és inspirációt. A helyiség egy szűk és hosszúkás tér, amiből nem szerettem volna sok helyet elvenni nagy bútordarabokkal, de az apróságoknak mégis kellett valami tároló.
Többször belefutottam a dobozból bútor posztodba, de nem, valamiért nem esett le…
Konzolasztalt keresgéltem a vaterán, agyaltam, hogy miből lehetne kisméretű rakodóasztalt kreálni, már arra jutottam, hogy megépítek magam egy egyfiókos kis komódot, de aztán úgy döntöttem, ennyire azért mégsem vagyok bátor.
És akkor megláttam a fától az erdőt, rájöttem, hogy a dobozbútorod lesz a jó út, így hát vettem egy Moppe dobozt az Ikeában.
Mivel a jelenleginek felül három, középen két fiókja van, így ezek összeragasztásra kerültek. A kihúzóként működő lyukakat díszlécekkel takartam el, ezek illesztését és a fiókokat a ragasztásnál fatapasszal javítottam, és az egész kapott egy selyemfényű fekete zománcot. Valami még hiányzott, és amikor egyik este a gardróbomban találtam egy sosem viselt fémes csillogású hálószerű pulcsit, egyértelmű volt, hogy kezdenem kell valamit vele. Úgyhogy dekupázsragasztóval ebből tettem a fiókok elejére, illetve üveg fogantyúkat és két szép ikeás lábat is kapott a komód. Már csak a falhoz kellett rögzíteni és kész.
Én imádom, nem tudok betelni vele, és tudom, hogy nem fogom rövid idő alatt megunni, mert az én gyerekem:)
Nagyon köszönöm a rengeteg inspirációt, a hasznos útmutatókat. A blogod lett a bibliám, biztos, hogy ennél az egy bútornál nem fogok megállni, a képeken szereplő szék lesz a következő kihívás:)
Nagyon sok sikert kívánok Neked a további munkákhoz!
Üdvözlettel,
Maya”

ikea_moppe_hack1
ikea_moppe_hack2
ikea_moppe_hack4
ikea_moppe_hack5
ikea_moppe_hack6

Kicsiház tipp: ilyen strukturált felületet úgy is el lehet érni, hogy festhető mintás tapétát tesztek a bútor elejére. Szép mintájú festhető tapéta kapható pl a Bauhausban.

Neked is van ilyen szép munkád? Ne habozz megosztani velem! Küldd el ide: kicsihaz@gmail.com

Nézzétek, eddig ilyeneket küldtek nekem az olvasóim:

Fotel Dániából
Játékkonyhák a javából
Olvasói munka válogatás

 munka és a fotók: Madarasi-Bujdosó Maya

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM