2013.07.22.

Nyaralás üzemmód: ON

A tavalyi nyár az összeköltözésről és a  nagy ház kipofozásáról szólt, idén viszont maximálisan kiélvezzük a nyarat. Már áprilisban elhatároztuk, hogy eltöltünk egy hetet egy szép balatoni falucskában.

Kerestem is bőszen a kiadó házakat, de azt tapasztaltam, hogy ma még Magyarországon a nyári lak kiadás arról szól, hogy a sok szedett-vedett vacakkal telezsúfolt, lelakott, ócska házakat adják ki nyaralás céljából.
Ezért elég sokáig reménytelenül keresgéltünk a neten, később az ismerősi körben, hogy hol találunk tágas, szép és ízléses házat a nyaraláshoz.
Végül egy ismerős ismerősének az ismerőse adta nekünk oda a házát,  ami egy csodálatos balaton-felvidéki faluban van, kedves, bájos, igényes. A tulajdonosok nagyon rossz állapotban vásárolták meg, a szocializmus bizony rajta hagyta a bélyegét, de ők meglátták benne a lehetőséget. A vakolat leverése után előtüntek a rusztikus kövek, ráadásul az ajtók is eredetiek voltak még, így a ház viszonylag gyorsan újjászületett. Belül a tulajdonosok gyűjtőszenvedélyéről árulkodik a berendezés: minden darab régiség, piacokon beszerzett öreg darab. Kiváló példa, hogyan lehet kevés pénzből szép nyaralót berendezni. (van még ilyen példa, pl itt)
De a legszebb a kert és a vén diófa!
A fiúk imádják, már kora reggel rúgják a bőrt, fogócskáznak, bújócskáznak. A Balaton is közel van, így minden nap strandolunk is.
Szeretném ha sok jó élmény érné őket, mert szerintem ez az, amit át tudnak vinni a felnőtt életükbe és ebből többet tanulnak, mint az iskolában.
Apropó, iskola: augusztusban van még egy workshopom, majd újabb egy hétre útra kelünk, immár gyerekek nélkül, kettesben a szerelmemmel. Nagyon izgalmas körút vár ránk: autóval utazunk a Comói-tóhoz, majd onnan a francia Riviérára visz az utunk, ahol Nizzai főhadiszállásunkról szeretnénk minden nap meglátogatni valamilyen környékbeli, szép helyet. Bár az is lehet, hogy csak eszünk, iszunk, fürdőzünk majd……..:-)
Hamarosan pedig visszatérek, kipihenve, élményekkel, inspirációkkal gazdagon, melyek újabb és újabb posztokat eredményeznek!
Stay tuned!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM