2011.07.13.

Egyperces DIY – csipke futó

Ebben a melegben az a legjobb, ha az ember a besötétített szobában üldögélhet, egy kancsó jéghideg limonádé (esetleg mojito…..) mellett. Én sajnos, egész nap a tűző napon dolgozom, de estére jár már nekem a hűvös szoba, a limonádé és…..hát igen, kár lenne tagadni: az internet.
Abszolúte, totálisan internetfüggő vagyok.

Mióta pedig felfedeztem magamnak a Pinterestet, azóta esténként éjszakánként azt böngészem, tévézés vagy olvasgatás helyett. Nagyon sok jó ötletet, inspirációt találni ott, és gyakorta találkozhattok az én alkotásaimmal is 😉 Vigyázat, addiktív!
Tegnap este például ez a fotó fogott meg nagyon:

 

Mivel hónapok óta gyűjtögetem a csipkéket az internetről, hogy csipkelámpát készítsek, volt itthon egy szatyornyi, kopott, foltos, szakadozott csipkém. Pont ehhez a projekthez való.

csipke_terito_1
a csipkéket elrendeztem és összevarrtam

A fehér csipke gyönyörűen mutat a fa asztalon, de nálam, a fehér asztalhoz kellett valami színes. Adta magát a kék, ami végül, majdnem fekete lett, mert elfelejtkeztem a festékben ázó terítőről.

 

A textilfestéket a Hobby Művész ellátóban veszem, ebből a fajtából rengeteg, gyönyörű színt tartanak. Elárulom, vettem sárgát is 😉
Az előre összeállított csipkéket tehát összevarrtam és befestettem. Ecetes vízben kiöblítettem, megszárítottam a napon és kész. A virágot alacsony vázában ezzel a trükkel tudjátok szépen elhelyezni:

 

tcsipkeeito12

Nem volt a terítővel sok munka, érdemes nekiállni. Jól lehet így hasznosítani a dédi kopott csipkéit! Ha a csipkéket különböző színekre festitek, még izgalmasabb hatást lehet elérni.
Próbáljátok ki!

csipke_terito_2 csipke_terito_3 csipke_terito_8 csipke_terito_9 csipke-terito10

 

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM