2011.07.08.

A batik tündöklése és…..tündöklése

Én nem akarok itten felvágni, meg minden, de már én régen megmondtam a csajoknak, hogy Batik is Back. Hogy jön a batik, itt van és megint hódít. Nem viccelek, tényleg.
Divat lesz megint, és nem csak az öltözködésben, hanem a lakberendezésben is.

Eme megállapításomat igazolta pár hónappal ezelőtt a Living Etc, amiben már  akkor batikolt díszpárnákkal dekoráltak, most meg az egyik neves dizájn boltban fedeztem fel ilyen párnát.
RHM, stílusikon barátnőm,  meg elrohant túrni magának egy batikolt szoknyát. Kell-e ennél több bizonyíték?

RHM a stílus és divatikon

De ha mindez nem győzött meg titeket, akkor nézzétek meg, hogy az egyik legklasszabb digitális magazinban, a Sweet Paul Mag-ben is a batik köszönt vissza ránk!
Ezt látva, tudtam, hogy idén nyáron a batikprojekt bizony porondon lesz nálam. Már készítettem egy batikolt párnát a fiúk felturbózott hintaszékébe, most pedig úgy döntöttem, hogy friss, nyárias, üde hangulatot csempészek a hálószobánkba a jól ismert módszer segítségével.

Biztos vagyok benne, hogy ez a projekt legalább olyan megosztó lesz, mint az agancsfestési-akcióm, úgyhogy a gyengébb idegzetűek, most csukják be a szemüket.

Tehát, elzarándokoltam az Ikeába (ahol mellékesen, összefutottam Judituval, elcsacsogtunk, aminek eredménye egy frissen indult blog lett 😉 ), és vettem egy teljesen egyszerű, fehér, dupla méretű ágyneműszettet, 4990 Ft-ért.
Aztán előszedtem az antikolt rózsa névre hallgató, a fiók mélyén lapuló textilfestékemet és nekiláttam a “vérengzésnek”

 

A feloldott festékbe beletettem a párnahuzatot, később pedig a paplanhuzatot is, úgy, hogy csak egy kicsi része érjen bele. Egy idő után, kicsit több anyagot lógattam a festékbe, de mindig egyre kevesebb ideig hagytam ázni. Így lehet elérni a színátmenetet a festés során. Én a végén kicsit fröcsköltem is a festéket, hogy ráerősítsek az esetlegességre, de elhiszem azt is, ha nálatok ez már mindennek a teteje.

 

Két másik párnát pedig csomózásos technikával mintáztam. Szerintem, aki elmúlt már 25, annak nem újdonság ez, meg az sem, hogy a jó erősen megkötözött, megcsomózott textilen nem megy át a festék, (vagy csak picit, annyira, hogy jópofa mintát adjon) és így a zsinór lebontása után, gyakorlatilag kész is a “mű”

 

 

Ecetes vízben fixáltam a festéket, majd jól átmostam, és kiteregettem az ágyneműt. A tűző napsütésben hamar meg is száradt, így mostantól, a nyarat hivatott képviselni a hálószobánkban, élénk színével, izgalmas mintájával. A batikolás most annyira megmozgatta a képzeletem, hogy azon gondolkodom, hogyan vihetném át mindezt bútorra……úgyhogy, folyt.köv. 😉

 

Ti batikoltatok már?

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM