2011.05.26.

A design gyerekjáték!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer öt jó barát. Lovacska, Tehenecske, Barika, Röfike és Kakaska. Jó kis csapat volt, el is határozták, hogy együtt indulnak vándorútra.
Mentek, mentek, mendegéltek, míg el nem értek egy Kicsi Házhoz.

Beléptek az ajtón,és egy csapásra megváltozott az életük….
Szeretnétek tudni, mi lett Lovacskával, Tehenecskével, Barikával, Röfikével és Kakaskával?
Hát bizony egy gyerekszobai lámpa!
Régóta szemezgetek azMlamp különleges lámpáival, melyek annyira izgalmasak, hogy én is meg akartam próbálkozni valami hasonló előállításával. Persze, csak a magam gyermeteg módján, és nem porcelánnal kísérletezve, hanem a jóval olcsóbb és bőségesen készleten lévő műanyaggal. A fiaimnak rengetek apró, műanyag kis játékuk van, és egy ideje kerülgettem őket.  Egyre biztosabb voltam benne, hogy a megfelelő lélektani pillanatban le is csapok néhányukra. Így lett a projekt része a fent látható röfi, boci, bari, lovacska és tyúkocska.

 

designlampa_nyito
Mi kell hozzá?
Műanyag állatok
Ikeás lámpatest és bura
ragasztó, cellux
sprayfesték és alapozó
kontaktragasztó
textil a lámpabura befedéséhez
Lépések:
A kisállatokat egy drasztikus mozdulattal, sniccer segítségével középen félbevágtam, de egyben hagytam a fejüket. Szétnyitva a műanyag testet, fel tudtam őket húzni az Ikeában vásárolt  lámpatestre.  Ezután, építési ragasztó segítségével összeragasztottam a farukat, és celluxszal összeszorítva, eltettem őket pihenni egy napra, hogy időt adjak a ragasztó megkötésének. A ragasztó lehetőleg legyen oldószeres, mert a vizes bázisú ragasztót a sprayfesték fel fogja oldani!

designlampa_alap
Ha megszáradt a ragasztó, jöhet a festés! Műanyag alapozó sprayfestéket használtam és erre került a sárga színű sprayfesték.
Végül egy olcsó ikeás lámpabúrát beburkoltam csíkos textillel.
designlampa1
designlampa3
designlampa9

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM