2010.08.03.

A dakoták a markukba röhögnek

Nem ősi dakota mondás, de találó: Ha árajánlatot kérsz, a legolcsóbb és a legdrágább ajánlatot dobd a kukába! Mi ezt nem fogadtuk meg, de ti tartsátok magatokat e bölcsességhez és nem jártok úgy,mint mi. Költségvetésünk javára, a legolcsóbb árajánlat mellett döntöttünk, amikor alkalmaztuk a brigádot az ács és gipszkartonos munkákra. A dakoták haragja és átka kísérti azóta építkezésünket. Mert bár végzetes hibát nem követtek el, ácsaink azért amit el lehetett, azt elrontották. Duplán. szerencsére, épp eleget jártam a nyakukra, hogy még idejében orvosoljuk a bajt.
Viszont nem haladt a munka, de nagyon nem. Közben a fiúk zúgolódni kezdtek a pénz miatt. később,taktikát váltva, gyerekekre és befizetetlen számlákra, kikapcsolt telefonokra utalgattak, így végül kifizettük őket úgy, hogy egy napi munka a tetőből még hátravolt. Mi mégis fizettünk. Azóta nem láttuk őket, a telefonjukat nem veszik fel. És augusztus elején elég nehéz megbízható gipszkartonos brigádot keríteni.
Így aztán megint csúszik a beköltözési határidő. Magamban kötögetem a kompromisszumokat: oké, csak nyár végére legyen kész, na jó, ovikezdésre elég beköltöznünk. Néha már azon poénkodunk,hogy reméljük, a karácsonyt már az új házban töltjük.
Amíg az új csapat megérkezik, mi azért csináltuk, amit lehetett. Férj és após nagyszerű munkával betette a vadiúj teraszajtót és az a tetőtéri oromfali ablakokat, melyeket én festettem le. Holnap a fürdő és a konyha vakolása következik. Mi legalább jó csapat vagyunk!

íme a teraszajtó és az ablak. Idővel, spaletta is készül majd hozzájuk:


Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM