2015.11.09.

Bianka régi-új fürdőszobája

Szerző:

A fürdőszoba, mint lakótér sokféle szerepet tölt be életünkben. A relaxáció, a tisztálkodás, illetve a munka helyszíne is egyben, legalábbis a magyar háztartásokban.Sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy külön mosókonyhájuk legyen, így általában a mosás szerepe is ebben a szobában zajlik. Jelenleg a mi fürdőnk is ilyen. A tér nem igazán nagy, de több funkciót is el kell látnia, és nem árt, ha esztétikailag is a helyén van.

A fürdőszobánk évekig rettenetes küllemmel rendelkezett. Ez volt az a helyiség, amin sokáig gondolkoztam, mégis mit kezdjek vele. Verjem le az egész burkolatot és egy kisebb vagyonért varázsoljam ujjá? Minek, hisz a burkolat még nagyon jó állapotban van. Ami még hasznosítható, jó állapotú, vétek lenne lecserélni, hiába nem a mi ízlésünket szolgálja már.

Nagy beruházást nem szerettem volna, mert idővel, lehet hogy az egész helyiség meg lesz szüntetve. Ezért úgy döntöttem, hogy abból dolgozom, ami van, és kevesebb ráfordítással, de újjá varázsolom, saját kezűleg. Nincs csempe leverés, új szaniterek. Minden maradt a régi, és mégis mennyire új lett az egész.

Előtte – utána

fotó 1   _MG_6446_LR

A falat kifestettük, hófehérre, hogy világosabb legyen. Bár van egy ablak, de északi oldal, így napközben ez a helyiség elég sötét, ezért mindenképp csak a Héra fehér festék jöhetett szóba.

Első nekifutásra a mosdót is cserélni akartam, de miután leszedtük a falról és  napfénynél vízkőtelenítettem, rájöttem, hogy ezt sem érdemes lecserélni. És mivel fali, lehet alá pakolni. A szellős érzet is megmarad.

A régi csaptelepet száműztem. Az egykarú csaptelepeket nem preferálom, ezért RUNSKAR típusút választottam az Ikeából.

És itt nem állt meg az ikeázás, igazából a legtöbb kiegészítő elemet ott szereztem be. Mivel az alapszín a fürdőben egy meghatározó világos rózsaszín, ezért ehhez passzoló natúr fekete fehér kiegészítőket képzeltem el.

A kád sötétbarna, ami szintén meghatározó, ehhez passzoló, szintén sötétbarna HEMNES tükröt vettem. Fölé ARSTID fali lámpa, a mennyezetre pedig HEKTAR lámpa került. A ronda barna kádat eltakarom egy fekete fehér FARGLAV zuhanyfüggönnyel. Az ablakra pedig fekete szegéllyel varrattam egy függönyt, a színharmónia jegyében :) A mosdó mellett a meglévő HEMNES éjjeli szekrényünk kapott helyet. Pont passzol, és most jobb szolgálatot tesz, mint valaha.

A szőnyeget a Vivre.hu oldalon rendeltem.

A mosógép felett a bojlert SCHOTTIS plisszírozott roló takarja

_MG_6431_LR

A radiátorcsövet egy hálás növénnyel dekoráltam

_MG_6437_LR

A további kiegészítőket, mint szappanadagoló, szappantartó kehely és törölközők, a H&M Home termékei.

_MG_6497_LR

Nálunk, a fali dekorációk semmiképpen nem hiányozhatnak egyetlen helyiségből sem.

Viszont képkeretre nem költöttem, annyi felhalmozódott otthon a régiek közül, hogy volt mit befesteni feketére, és fekete fehér fotó gyűjteményeimből válogatva, bekereteztem párat.

_MG_6432_LR

KALKGRUND törülköző tartó a kéztörlőnek

_MG_6481_LR

KALKGRUND fürdőszoba polc a parfümöknek

_MG_6476_LR

Akár egy kozmetikai szalonban.

A DIY tortatálon a krémek egyvelege.

_MG_6442_LR

_MG_6438_LR

_MG_6446_LR

A fürdőnk átváltozása arra példa, hogy nem feltétlenül kell a még használható darabokat lecserélni, mi konkrétan semmit nem mozgattunk el a helyéről, kád, mosdó, wc, mosógép, minden maradt a régi helyén, csak új csomagolásban.

Az élmény pedig olyan mint egy vadi új, kellemes fürdőszoba.

Utána fotókat Orsi készítette.

 

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM