2015.10.10.

Bianka kis feketéje

Szerző:

Minden nőnek van egy kis feketéje. Akinek nincs, az csinál magának :) De mivel ez nem egy öltözködési tanácsadó blog, ezért természetesen ismét egy DIY bútordarab a téma. Én most egy éjjeli szekrényt tuningoltam, ami jelenleg nem éjjeli szekrényként éli új életét, bár akár azt a funkcióját is betöltheti, mint ahogy feltűnik majd hamarosan a Nők Lapja Enteriőrben.

Az ebédlőnkben felszabadult egy rendelkezésre álló terület, így én jelenleg csak ezen új helyén tudom elképelni, mint kis rakodó, fiókos, konzol asztalka.

Régről megmaradt egy fenyő éjjeli szekrény, ebben a formájában:

fotó

Fém kiegészítőkkel dobtam fel, mert ezt éreztem a leghatásosabbnak, és nem utolsó sorban ez járt a legkevesebb munkával. Gondolkoztam még díszfestésen is, de nem bántam meg, hogy a mostani dizájnnál maradtam.

     OBI-ban vásárolt díszpánt és kerekített fejű szögek

z

A fekete színtől még mindig nehezen szabadulok, ezért nem volt kérdés hogy milyen lesz az alapszín.

Magas lábakkal álmodtam meg, ezért asztalosnál vágattam 4 darab 4 cm átmérőjű 30 cm hosszú rétegelt fából lábakat. Illetve 5 darabot, mindig kell egy tartalék.

 t

A bútort elemeire bontottam, azaz levettem a fiókokat, és gombjait, majd amennyire tudtam, megcsiszoltam.

e

Ezután jött az alapozás, Trinát Univerzális alapozó festékkel. Ennél jobb a Kata által is ajánlott Tikkurila OTEX alapozó, de nekem még mindig van ebből a fajtából, ezért ezt használom.

Ezt újra lecsiszoltam, és újra alapoztam, ahogy Kata többször is tanácsolja ITT.

Amikor jól megszáradt, (hagytam neki egy teljes napot) 3 rétegben Very Well Matt fekete sprayfestékkel fújtam le. A felvitelek között legalább 10 percet várni kell, de nagyon hamar megszárad, és nem csöpög. Lehetőleg messzebbről fújjuk az egyenletesség kedvéért.

image

A fém kiegészítőknek is szép színt kellett kapniuk, így kiterítettem őket, és több rétegben lefújtam az alábbi Prisma Color bronz színű sprayfestékkel minden oldalukat.

s

A fogantyút a HAFELE-től rendeltem, a bútorfogantyú rozsdamentes acél kategóriában kereshető (sajnos külön megnevezése nincs ezeknek a típusokank a katelógusban). Ha költséghatékonyabbak akarunk lenni, akkor fából is lehet a fogantyú, ha így is úgy is lefestjük, az esztétikai végeredmény ugyan az lesz.

A lábakra ugyan ilyen színű zoknikat festettem. Papírral, és nem festék ragasztóval jelöltem be a határokat. Jártam már úgy hogy a frissen felkent festéket a ragasztó leszedte, ezért nem azt használtam.

oo

Eddig gyerekjáték volt, de a lábak felszerelése és stabilan rögzítése már nehezebb feladat.

A most következő leírást asztalosok és hozzáértők ne is olvassák.

Helyesen egy lábkeretet kellett volna készíteni, ami alulról rögzítve, stabilan tartja a lábakat, így az egész kisszekrényt.

Mi – mert itt már nem volt elég két kéz – az alábbi rögzítőkkel fogattuk a lábakat a szekrény aljához. Mivel a szekrény alján bemélyedés van, így a lábak helyének kimérése után, több oldalról tudtuk rögzíteni, és mivel nagy terhelésnek nincs kitéve a szekrény, azaz nincs telepakolva, így ez a rögzítés tökéletesen megállja a helyét. Fúrógéppel, pici csavarokkal fogattuk a belső részéhez a lábakat az alábbi rögzítővel.

 h

Még üresen, de négy lábán áll a kis fekete

v

Ezután már csak a megszáradt pántokat kellett rögzíteni. Ehhez kalapács kellett és valami, az ütés erősségét csillapító eszköz, hogy az ütés következtében ne sérüljön a festett fém, illetve a szög fejének formája. Én egy darabka puhább fát használtam.

y

í

c

 Majd feltettem a fogantyúkat is.

A hosszú lábakkal érdekesebb és mutatós lett, íme a végeredmény:

_MG_6474_LR

_MG_6451_LR

_MG_6472_LR

_MG_6471_LR

_MG_6453_LR

_MG_6466_LR

_MG_6467_LR

_MG_6451_LR

_MG_6448_LR

 

Az otthonomról ITT találsz további érdekességeket.

Előtte képeket én készítettem.

Utána fotókat Orsi.

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM