2014.10.27.

Őszi dekoráció a kertből

Szerző:

Sokszor megkérdezik, hogy melyik évszak áll a legközelebb a szívemhez. Általában erre a kérdésre mindenki a nyarat vágja rá, hisz meleg van, nyüzsgés, fülledtség és a vakáció mindenki szívében boldog pillanatokat elevenít fel, míg az őszt az iskolakezdéssel, a locspoccsal és a hideg széllel azonosítják. Nekem mégsem ezek a jelzők jutnak róla először eszembe, hanem inkább a szín kavalkád, amit a természet ilyenkor produkál, a nap utolsó kellemesen simogató sugarai, az eső kopogása. A kert ontja terméseit, amiből furfangos lakásdekorációk alakíthatók ki. Soha nem voltam híve a vásárolt dekorációnak hisz amit a természet megad, vétek lenne nem kihasználni, ezért mindig kerti kellékeket használok a számomra legszebb évszak megünneplésére. Persze, nemcsak azok dekorálhatják a lakásukat, akik saját kerttel rendelkeznek, mert ha nincs kertünk, akár a közeli parkban is gyűjthetünk színes leveleket amit ha például egy nagy üvegbe teszünk, az is gyönyörűen mutathat. Az őszi dekoráció elkészítéséhez a kertből egy kis diót, a tölgyfa makk termését és borostyánt gyűjtöttem. Ezek mellé elővettem a tavalyi tök dekorációimat és hogy egy kicsit bearanyozzam a napomat, lefújtam azokat arany színű spray festékkel.

 _MG_1933_LR

_MG_1931_LR

Ilyennel: Prisma Color Metál Arany Dekorációs Spray Az arany örök, mindig jól mutat, főleg fekete vagy sötét alapon hatásos, elronthatatlan összhatást eredményez. A spray festékben pedig az a jó, hogy jövőre sem kell feltétlen új dekoráció, az éppen tetsző színnel átfújhatjuk és máris van új, változatos enteriőrünk minden évben. Illetve, ha éppen nincs időnk, vagy kedvünk évente újat kreálni maradhat akár ez a szín is, hisz az arany árnyalatai egy ideig még aranykorukat élik.

_MG_1903_LR

_MG_1934_LR

_MG_1937_LR

Az ajtódíszt a már említett, kertből gyűjtött borostyánból készítettem. A borostyán egyik jó tulajdonsága, hogy hajlik, örökzöld és tartós. Csupán egy koszorú váz kell és bármilyen madzag, szalag, zsinór megteszi, amivel egyszerűen a koszorúhoz rögzítjük a borostyán ágakat. A koszorú vázat és a díszítő, rögzítő madzagot egy kertészetben vettem, de virágosnál, kreatív boltban is beszerezhetőek (a nagyobbik koszorú alap 400 Ft volt, a kisebbik pedig 300 Ft, madzag 200 Ft) Ez egy igazán egyszerű, de látványos dekoráció ami 3 perc alatt kész van.

bbbbb

b

bb

bo

boo

Higgyétek el sokkal jobb ránézni egy saját kezünkkel készített tárgyra, mint, amit a boltban veszünk meg. Akár barátnők is összeülhetnek egy csacsogós kreatív délutánra és finom sütik, teák mellett, pletykázás közben is elkészíthetők ezek a dekorációk, mely minden lakás, ház dísze lehet az őszi napokra.

_MG_1930_LR

_MG_1928_LR

 

fotókat készítette: Balogh Orsi, borostyán képeket pedig én

Hozzászólások:

Új vagy? Kezdd ITT
Keresés

Social média

Archív

Google fordító

Keresés

© Kicsiház. All Rights Reserved
Translate »
Facebook
Pinterest
Pinterest
RSS
INSTAGRAM